Saturday, March 28, 2015

" Segmen: Jom Tonton Video By Farahamzah"

Assalamualaikum
dan 
Salam Sejahtera

Haaa....korang nak hadiah tak? kalau nak, jom join segmen sahabat blogger kita.. Ana...
Ini merupakan segmen pertama beliau. So, apalagi mari lah kita beramai2 memeriahkan lagi segmen ini....


Sila klik banner di atas utk join dan melihat apa syarat2 nya...




Soalan
Apakah yang Ana makan utk hilangkan pedih hulu hati?

Jawapan
Set Berpantang Shaklee iaitu ESP, Ostematrix dan Peppermint Ginger Plus


Hadiah2 menarik menanti anda. Segmen ini berakhir pada 31 Mac 2015 dan keputusan pemenang akan diumumkan pd 1 April 2015. Pemenang akan dipilih melalui random.org.

Jommm...join cepat..masih ada masa lg.....mana tahu kalau anda salah seorang pemenang. Rezeki kita tak tahukan.....hehehe




Sunday, March 22, 2015

FIRST GIVEAWAY BY MAMA3FARHANAH

Assalamualaikum

Jom uolls semua join giveaway ni......




Nak tahu syarat2 penyertaan , senarai hadiah dan senarai peserta klik BANNER kat atas yer...

"Segmen Pencarian Bloglist April - Mei 2015"

Assalamualaikum



Segmen ringkas untuk mencari 15 blog untuk disenaraikan dalam bloglist Truly Love. 

klik SINI utk syarat penyertaan

Segmen bermula  20 Mac 2015 hingga 30 Mac 2015.

Kesemua pemenang akan dipilih melalui random.org.

Jom sama-sama memeriahkan segmen ringkas ini.. 

Terima kasih atas sokongan semua... 

Happy blogging (^_^)



Jalan2 Tenangkan Hati Ke Teluk Senangin

Assalamualaikum
Hai uolls...

Semalam aktiviti harian Cik Iput pergi menenangkan hati ke Teluk Senangin, Lumut. niat di hati bukanlah nak mandi pun. Selalunya bila pergi ke pantai Cik Batrisya mesti tak nak mandi sebab dia takut dgn ombak. so, tak prepair pun nak bawa baju mandi. Bila sampai jer kat Teluk Senangin terus Cik Iput tanya Cik Batrisya, "nak mandi tak?"......"nak mandi laut bu,"katanya. Ternganga mulaut Cik Iput dgn En Patrick...

So, untuk settle this problem, Cik Iput mintak En Patrick belikan seluar mandi utk Cik Batrisya dan En Adam....hehehe..... Bila jer tukar seluar ,kemain seronok lg mereka berdua.... Bila dah main kat tepi2 pantai tu, mula la pulak nak pelampung coz tgk jiran sebelah ada pelampung.... beli jugak lah bg memenuhi hajat Cik Batrisya... Tapi kesian pulak tgk nya sbb dia ajak Cik Iput dan En Patrick mandi. Kami tak bawa baju persalinan so, mcm mana nak mandi.... Tak pelah anak2ku, insyaAllah kita akan dtg lg ke sini yer.kita mandi bersama2.....

Utk pengetahuan uolls , ini fisrt time tau Cik Iput dtg sini walaupun duduk kat Perak jer pun.hehehe..dulu sebelum Cik Bastrisya dan En Adam lahir, Cik Iput dgn En Patrick pernah plan nak dtg sini.tp separuh jalan jer sebab kami tak jumpa tempatnya..... huahuahua..... Tp memang best la tempatnya....tak lah sesibuk mcm kat Teluk Batik tu... Aman damai jer rasa... air pun bersih.. ok jommmm kita layan dulu gambar2 yg ada......









Saturday, March 14, 2015

SEGMEN MARI "TINGKATKAN FOLLOWER BLOG"

Assalamualaikum

Hai ....apa khabar???? korang semua tgh buat apa?
oh....ni Cik Iput nak habaq sikit...mai la kita beramai-ramai memeriahkan segmen Mari "Tingkatkan Follower Blog" oleh blog Bonda :) Riang .kalau free jom follow Cik Iput join segmen ni.....



Korang ikut syarat2 yang ditetapkan dan terdapat hadiah yang ditawarkan kpd pemenang...ok, tarikh tutup segmen ni pd 31.03.2015..jom...jom...masih ada masa lg utk menyertai. Korang boleh klik banner kat atas utk menyertai segmen ni tau...



Wednesday, March 11, 2015

Selamat Pulang

Assalamualaikum

Lama rasanya Cik Iput tak bersiaran....hehehe...busy la katakan...nak berbelog kena curi2 masa. kat umah la, kat opis tiada masa terluang utk berbelog ....heppp...jgn berbelog kat opis tau nnti tuhan marah....hahaha..lawak malam hari....

oklah dipendek kan cerita malam semalam abg Cik Iput buat makan2 sikit utk family Cik Iput coz dia baru pulang dr menunaikan umrah. dia selamat sampai ke rumah pada sebelah petangnya. kebetulan pulak pd tarikh yg sama birthday kakak ipar Cik Iput pulak. so, kami terus sambut sekali...hehehe.

So, jom layanzzzz.......








Monday, February 9, 2015

Aiskrim Pasu


Assalamualaikum

Hai...apa khabar? Cik Iput hope semua sihat2 ok....kalau tak sihat cepat2 dapatkan rawatan ye..sekarang ni mcm2 penyakit. So, dptkan rawatan segera utk mencegah ye...ecehceh...mcm bekerja dlm bidang kesihatan pulak Cik Iput ni..hehehe..jgn marah ye...

Ok lah sebenarnya Cik Iput nk share sikit. Latest ni kan fenomena aiskrim pasu. So, org dok sibuk2 aiskrim pasu ni Cik Iput pun tak nak ketinggalan.Cik Iput pun nak jugak merasa ...hehehe... Apalagi Cik Iput pun servey la kat mana ada jual aiskrim pasu ni yg berhampiran dgn rumah Cik Iput..

Bg sesiapa yg dok area Kg
 Gajah, korang boleh dptkan aiskrim pasu ni di Kedai Kari Kepala Ikan berhadapan dgn Masjid Kg.Gajah
 Selain dr jual aiskrim pasu kedai di jugak menyediakan perkhidmatan bg mereka yg nak surprisekan org2 tersayang sempena birthday dll (monster surprise).

Nyum...nyum.....aiskrim pasu.

Model cilik Cik Iput....

 
Copyright © 2013 by Efa Anuar